Salı, Şubat 21, 2012

Olay Buysa Yaşasın İsrail

Önce resme bakalım.



Sonra cevap verelim:

1- Danone bir Fransız markasıdır.
2- Ürünleri başta Fransa olmak üzere İngiltere, Almanya gibi birçok ülkede yaygın biçimde satılmaktadır.
3- Yalan bir iddiadır. Niye? Çünkü o ürünlerin pek çoğu Avrupa'da üretilmektedir.
17 milyar euroluk bir şirketin Avrupa'daki fabrikalarında ürünlerine böyle kimyasallar karıştırmaya cesaret edeceğini düşünebiliyor musunuz? Düşünemiyorsunuz; çünkü bırak mevzuatları, kontrolleri, üç kuruş paranın ne kadar ciddi dengelerle işletilmesi gerektiğinin bile farkında değilsiniz.
4- Elbette. Şuurlu rakip veya düşman hedefliyorsanız zaten vay halinize. Ama bunun için "yemeğine zehir katmak" gibi fantastik şeylerle uğraşacaklarını düşünebiliyor musunuz? Evet, düşünebiliyorsnuz... Ve siz bunları düşünürken -düşlerken- onlar daha fazla İsrailliyi Amerikan, İngiliz, Alman Üniversitelerinde okutuyor; daha fazla İsrailli yurtdışında kazandığı parayı ülkesini güçlendirebilmek adına İsrail'e naklediyor ve yepyeni silahlar tasarlıyor... Siz yerinizden onlara sövüyorsunuz, kafanızda komplolar kuruyorsunuz ve eninde sonunda ait olduğunuz yerde kalıyorsunuz.
5- İsrail'deki ilk Danone fabrikası 1998'de kurulmuştur. Gerçi bu hayal gücüyle "kendi çocuk mamalarına koymuyorlar, hatta aksine zeka geliştiriciler ekliyorlar," diye düşüneceksiniz.
Ne diyeyim, Allah akıl fikir versin... Propagandaya devam!

Hiç yorum yok: